30 Jaar lang teelde de familie Hendrickx uit Wellerlooi radijs. In 1996 pootten vader Jeu, moeder Atie en zoon Eric een kleine hoeveelheid peterselie. ‘Een grapje’, zegt Jeu lachend. Nu, jaren later, is uit dit grapje een bedrijf gegroeid dat zich volledig met de kruidenteelt bezighoudt. Meer dan 20 soorten kruiden worden er geteeld binnen dit familiebedrijf.

Veiling
Jarenlang was de familie gewend geweest om het grootste deel van de oogst bij de veiling te leveren, dus gebeurde dit in het begin met de kruiden ook. Dit bleek echter geen succes:

‘Kruiden die ons vrijwel niets hadden opgeleverd, lagen even later voor forse bedragen in de winkel.’

Dat was natuurlijk niet de bedoeling en HeWe besloot om klanten rechtstreeks te gaan benaderen. Beide partijen sponnen daar garen bij: HeWe Kruiden werd beter betaald voor zijn product en de kopers konden hun wensen kenbaar maken. ‘Als een van onze klanten verwacht dat hij volgende week bijvoorbeeld een grote hoeveelheid Basilicum nodig heeft, dan zullen wij daar meteen rekening mee houden.’ Zo illustreert Jeu Hendrickx de toegenomen service.

HeWe_historie_02   HeWe_historie_01

Particulieren
Ook particulieren weten de kruidenteler te vinden. Door de ligging van het bedrijf, vlakbij de Duitse grens, zijn vooral onze oosterburen gretige afnemers. Dan gaat het natuurlijk vaak om kleine hoeveelheden, maar door mond-tot-mond-reclame is het zeker rendabel. Tegenwoordig stoppen steeds meer toeristen, veelal op de fiets, om een kijkje te nemen in de kas en voor het kopen van verse kruiden.

Welkom
Wilt u ook een keer een kijkje komen nemen en heerlijke kruiden proeven, kom dan langs of neem contact op voor het maken van een afspraak. U bent van harte welkom.